بازیافت

در جهان امروز، روش های دفع و تجزیه زباله، از چالش برانگیز ترین مسائل زندگی مدرن به حساب می آید. انواع زباله های پلاستیکی و پلیمری، دست کم ۳۵۰ سال برای تجزیه شدن، زمان می برند. به همین دلیل، بازیافت کردن، همواره در دستور کار دولت ها قرار می گیرد. بازیافت پلی استایرین یکی از مسائل مطرح بین شرکت های مختلف محسوب می شود.

پلی استایرین چیست؟

پلی استایرین با فرمول شیمیایی (۸n(C8H، یک نوع پلاستیک است که در انواع معمولی، انبساطی و مقاوم وجود دارد. برای آشنایی با انواع پلی استایرین به مقاله “انواع فوم پلی استایرین و کاربرد آن ها” مراجعه کنید.

روش های بازیافت پلی استایرین

کارخانه های مختلف در دنیا، روش های متفاوتی برای بازیافت کردن در پیش می گیرند. با این حال بازیافت فیزیکی، شیمیایی، کاتالیستی، همچنین تبدیل و تخریب گرمایی، اصلی ترین راه های بازیافت این ماده شیمیایی محسوب می شوند. در ادامه، به بررسی این روش ها می پردازیم.

  • بازیافت فیزیکی
  • انتقال مواد قابل بازیافت به کارخانه و جداسازی آلاینده هایی مثل مواد غذایی و کاغذ ها از ضایعات پلی استایرین
  • جداسازی ضایعات کثیف و آلوده از مواد تمیز توسط جداساز ها
  • وارد شدن مواد بازیافتی به آسیاب و فرایند شست و شو و خشک شدن ضایعات
  • ذوب شدن مواد کرکی با گرما و حذف شدن هوا از آن ها
  • در این مرحله، مواد مذاب به مهره های کوچک تبدیل می شوند. بعد از آن به شکل رشته ای از پلی استایرین اکسترود در آمده و پس از خنک شدن به وسیله آب، به شکل گلوله در می آیند.
  • حالا این گلوله ها به عنوان مواد اولیه، به کارخانه برگشته و برای ساخت وسایل مختلف، مصرف می شوند.
  • فشرده سازی

به طور معمول، انتقال ضایعات به مراکز بازیافت، کمی دشوار به نظر می رسد. به همین دلیل بازیافت کنندگان از ترفند های مختلفی استفاده کرده تا حجم ضایعات، کم شود. برای مثال، بلبرینگ بسته بندی فوم، یکی از پرکاربرد ترین وسایلی است که برای کاهش حجم ضایعات و انتقال راحت تر آن ها به مراکز بازیافت، به کار می رود.

بازیافت پلاستیک

استفاده از لیمونن برای بازیافت

یکی دیگر از روش های مهم بازیافت پلی استایرین، استفاده از حلال لیمونن است. این ماده جادویی از پوست پرتقال ساخته شده و می تواند به راحتی، پلی استایرین را در خود حل کرده و به غلظت برساند. طی این فرایند، ۵% حجم پلی استایرین کاهش می یابد. سپس به شکل گلوله های پلاستیکی یا به صورت آجر در آمده و به کارخانه ها انتقال داده می شوند.

جالبه بدانید لیمونن پس از ذوب کردن و بازیافت ضایعات، به شکل قبلی خود برگشته و مثل روز اول، قابل استفاده است!!

تولید مواد جدید

همانطور که می دانید، در نهایت و پس از بازیافت با روش های مختلف، مواد جدیدی تولید می شود.  برای مثال، بنزن، اتیل بنزن، مونواستایرن، تولوئن و… معروف ترین این مواد هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.